09 Ocak 2009
Cuma 5:45
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Nevşehir
İlçe Sayfaları
  Acıgöl
  Avanos
  Derinkuyu
  Gülşehir
  Hacıbektaş
  Kozaklı
  Ürgüp
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
Haber Arşivi
TEMSİLCİ
Muammer Başer

 

Emekli'ler ek ödeme istiyor
Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emeklilerin büyük bir bölümünün açlık sınırının altında, geri kalanının ise yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi verdiği belirterek, “Hükümet, emekliler için de memurlara öngörülen oranda ek ödeme yapmalıdır” dedi.

Açıklamalarda bulunan Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, hükümetin en düşük memur maaşına 103 YTL olmak üzere 264 YTL'ye kadar ek ödeme yapma kararı aldığını hatırlatarak, bundan emeklilerin faydalandırılmamasına tepki gösterdi.

Emeklilerin çok güç şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Soysaldı, "Daha önceleri hükümetlerin uygulamalarında, memurların ücretlerine getirilen zamlar, aynen emeklilere de yansıtılırdı. AK Parti hükümetince bu uygulama yapılmayarak, emekliler bu artışlardan faydalanamamakta ve üvey evlat muamelesi görmektedirler.

Yüzde 70'i açlık sınırının altında, geriye kalan kısmı da yoksulluk sınırı altında olan emekliler, çok güç şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedir. Emeklilerin feryatlarına kulak verilmelidir.

Yapılan zamlardan sadece memur emeklilerine değil, tüm emeklilere seyyanen 200 YTL zam yapılmasını bekliyoruz” dedi.
YORUMLAR

cengiz oran 2008-08-26 03:45
emekli memur uyanmalı
birçok üst görevdeki emekli memurlar bu tip ödemeleri aldı. önümüzdeki seçimde emekliler ev ev dolaşarak akp ye alternatif belediye başkan adaylarına oy vermeyi sağlayarak biz emeklilerde onlara cevap verelim. biz kendi bölgemizde başladık. emekli memur sayısını biliyorlar. hayddi emekli arkadaşım kendini göster.
YORUM EKLE
   NEVŞEHİR İŞ İLANLARI Doru i, doru eleman... Mulakat.net
  İş Ara   Eleman Ara   İlan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin