|
|
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bazı etkinliklere katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, herkesin kuraklık sorunu olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.
Müzeyyen Senar Fotoğraf ve Resim Sergisi ile 6. Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin açılışına katılan Bakan Günay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bale festivalinin açılış kokteylinde çevre sorunu konusunda yöneltilen soruya "Bana sorarsanız dünyayı bekleyen en büyük tehlike bu çevredeki yaşanan sorunlar ve giderek artan bu sıkıntılar" diyen Bakan Ertuğrul Günay, "Gezdiğim her yerde, yol boylarında kurumuş dereler görüyorum.
Geçmiş yıllarda bildiğim akarsuların, göllerin kurumakta olduğunu görüyorum ve bu bütün insanlığın geleceği açısından son derece önemli. Dünya bir küresel ısınma sorunu yaşıyor ve bu bir sadece entelektüel kaygısı, bir aydın kaygısı değil, doğrudan doğruya dünyanın ciddi problemlerinden birisi. Ne yazık ki dünya bununla ilgili yeterli önlem almıyor. Bir yandan savaşlar, bir yandan insanların tüketim çılgınlığı, başka atıklar. Dünyanın belli bir kapasitesi var. Taşıyabileceği bir sınır var ve biz bu sınırı zorluyoruz" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı olarak çevreye duyarlı anlayışın gelişmesini fevkalade önemsediğini ifade eden Bakan Günay şunları söyledi: "Bizim ülkemiz turizmden bir gelir elde edecekse, ancak çevreyi koruyarak, yeşili koruyarak, doğayı, tarihi koruyarak elde edebilir. Biraz geç uyanan bir bilinç var. Biz bu bilinci uyanık tutmak konusunda elimizden geldiği kadar gayret ve dikkat içinde duruyoruz.
Ama ben yapılanların henüz yeterli olduğu kanısında değilim. Bu önce bir bilinç meselesi. Herkesin bu dünyanın bir kirlenme sorunu olduğunu, kuraklık sorunu olduğunu bilmesi ve bütün yaşayışını buna göre düzenlemesi gerekiyor. Bu bireylerden toplumlara, özel girişimlerden kamuya kadar yöneliyor.
Bu bilinci uyanık tutmak konusunda biz kendi bütün birimlerimize bir anlamda alarm etmiş durumdayız. Herkesin yapması gereken çok şey var. Hepimize görev düştüğü kanısındayım. Çevre sorununu fevkalade önemli bir sorun olarak görüyorum. Bunu özellikle belirtmek isterim." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|