|
|
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar'da 2008 yılı içerisinde yapılan OKS ve SBS sınavlarında başarı oranının geçtiğimiz yıllara göre yükseldiğini bildirdi.
Vali İmga, yaptığı açıklamada, başarı seviyesinin yükseltilmesi amacıyla yapılan tüm çalışmaların bu başarıyı getirdiğini, 2007-2008 öğretim yılında Afyonkarahisar'da ve ilçelerde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerine ait raporların incelenmesi ve öğrencilerin aldıkları puanlar sonucunda gayet güzel çalışmaların yapıldığının ortaya çıktığını belirtti.
Vali İmga, açıklamasında şunlara yer verdi; ''İlçe Kaymakamlarımızın sorumluluğu ve denetiminde ise ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Okul Yöneticileri, tüm öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanları bu başarının elde edilmesi için büyük emek ve çaba göstermişlerdir.
Yapılan çalışmalar ve alınan başarılı sonuçlar incelendiğinde 2007 yılında OKS'ye 11bin 330 öğrenciden 7 bin 650 öğrenci girdiğinin ve katılım oranının yüzde 66.7 olduğunu 2008 yılında OKS'ye 11 bin 722 öğrencimizden 7 bin 935'i başvurduğunu ve katılım oranının yüzde 67.69 olduğunu OKS'ye giren öğrenci sayısının bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında arttığını, sayısal olarak da yine bir önceki yıla göre 375 öğrencilik bir artış oldu." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|