Sınır kontak kapatma eylemi - Sınır kontak kapatma eylemi - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
21 Kasım 2008
Cuma 11:14
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Şırnak
İlçe Sayfaları
  Beytüşşebap
  Cizre
  Güçlükonak
  İdil
  Silopi
  Uludere
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
Haber ArÅŸivi

 

Sınır kontak kapatma eylemi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşımacılığı yapan tanker şoförleri, tankerlerinin üzerine Türk bayrağı asarak kontak kapatma eylemi başlattılar.

Kuzey Irak'a yük taşımacılığı yapan tanker şoförleri, Türk firmaların yapması gereken ödemeyi şoförlerin ödediklerini ileri sürerek kontak kapatma eylemine başladılar. Habur Sınır Kapısı yakınlarda tankerlerinin kontaklarını kapatan şoförler, sonuca ulaşana kadar eyleme devam edeceklerini söylediler. Yaklaşık bin araç sınır kapısında beklerken şoförler tankerlerinin üzerine Türk bayrağı astılar. Tanker şoförlerinden Ahmet Karadeniz, "Haklarımızı alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz.

Bine yakın tanker ile eyleme başladık. Irak hükümetine firmalar tarafından ödenmesi gereken 200 Amerikan dolarını bizden zorla alıyorlar. Kantarlar birbirine uymuyor diye hem paramızı vermiyorlar hem de yük eksik diye şoförleri mahkemeye veriyorlar. Bu da şoförlerin sahipsiz olduklarını açıkça ortaya koyuyor. Biz hakkımızı alana kadar kesinlikle eyleme devam edeceğiz. Eğer böyle devam ederse hepimiz artık çalışmayı bırakacağız. Aşırı sıcaklar altında evimize ekmek götürmek zorundayız, zaten işlerimiz çok durgun bir şekilde devam ediyor.

Aylık kazancımız ancak karnımızın doymasına yetiyor Firma sahipleri de bu parayı bize çok gördükleri için elimizden almak istiyorlar. Bu şekilde devam ederse hiçbir tanker artık Irak'tan yük getirmeyecek. Getirse bile zararına ancak getirebilir. Özellikle Kuzey Irak tarafında çok fazla masrafımız gidiyor. Kuzey Iraklılar yapancıyız diye eşyalarını bize daha pahalıya satıyorlar. Buradan yetkili kurumlara sesleniyoruz. Bizleri biraz daha anlayışla karşılamalarını bekliyoruz" dedi.
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   ÅžIRNAK İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin