Kimlik soran polislere sorgu cezası - Polis hakimden kimlik sorunca - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
08 Ocak 2009
PerÅŸembe 3:27
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Van
İlçe Sayfaları
  Bahçesaray
  BaÅŸkale
  Çaldıran
  Çatak
  Edremit
  ErciÅŸ
  GevaÅŸ
  Gürpınar
  Muradiye
  Özalp
  Saray
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi
TEMSİLCİ
Faruk DaÄŸ
Kopyala-yapıştır işe yaramıyor!

 

Kimlik soran polislere sorgu cezası
Van’da seçim günü adliyede görev yapan çevik kuvvet polisleri, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Kundakçı’ya kimlik sorunca 68 çevik kuvvet polisi ifade çağrıldı. Bir haftadır adliyeye çağrılan 68 çevik kuvvet polisi dün ifade vermek üzere yeniden adliyeye geldi. Ancak yetkililerin araya girmesiyle konu mahkemelik olmaktan çıktı.

Van’da 22 Temmuz 2007 günü yapılan milletvekili seçimlerinde adliye binasında görev yapan çevik kuvvet polisi, aracıyla adliye bahçesine girmek isteyen 2'nci Ağır Ceza Mehkamesi Başkanı ve İl Seçim Kurulu Başkanı Kundakçı’yı durdurup, kimlik sordu. Ancak polisin kimlik sorduğu Kundakçı Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğunu, bu yüzden de kimlik göstermeyeceğini söyledi. Polisler, adliyede görevli olduğunu söyleyen Kundakçı’ya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen listede isminin olmadığını söylemesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Tartışma üzerine sinirlenen Kundakçı, iddiaya göre kendi aracının camını yumruklayarak kırdı. Araya giren bazı kişiler, Hakim Mesut Kundakçı’yı adliye binasına aldı. Seçimden sonraki gün Hakim Kundakçı, o gün adliyede ve adliye çevresinde görev yapan tüm çevik kuvvet polislerinin ifadelerinin alınmasını Cumhuriyet Savcılığı'ndan istedi.

Savcılık bu konudaki talimatını Van Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Tebligat üzerine polisler seçimden sonraki günden itibaren her gün adliyeye gidip bir süre ifadelerinin alınması için beklediler. Bir hafta boyunca ifadesi alınacak kişi sayısının fazlalığı ve savcılıktaki yoğunluktan dolayı her gün adliyeye gidip bir süre bahçede bekleyen polisler dün yeniden adliye binasının önüne geldi. Polisler sırayla adliyeye alınırken ifade vermeden, yetkililerin araya girmesiyle olay mahkemelik olmaktan çıktı.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Hürriyet
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   VAN İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin